Gårdsbutik

I vår gårdsbutik på Saläng Horse Camp utanför Falköping/Floby köper du ekologiska ägg som kommer från
utegående höns som går fritt överallt samt en mängd andra produkter.
Vi är återförsäljare på Alg-Börjes produkter. 25 kg säckar med fodertillskott samt kalk.
Vi säljer även MSM och Kollodialt Silver
Vi erbjuder även maxiDoc familjepaket/patientjournal.
Ring för beställning och öppet-tider
Christina 070 7563375

Ekologiska ägg

image
Ekologiska ägg
Pris 40,00 kr/kg

En ekologisk höna slipper sitta i bur. Hon sover på en pinne, lägger sina ägg i ett rede eller mitt på gården, går ut och sandbadar eller pickar efter mask när hon vill. Ett alldeles naturligt beteende för en höna. Vi har Silkeshöns, Plymouth Rock, Sussex, Dvärghöns, Svarthöns mm.

Alg-Börjes Foderkalk 6 kg

Består av kalkalgen Lithotamnion. Mycket lättupptaglig. Smältbarhet är 100%.

image
Foderkalk 6 kg
Pris 164,00 kr
Vi kan ta hem 26 kg förpackning.
Beskrivning
Alg-Börjes foderkalk består av en fossil kalkalg i mjölform som är mycket lättupptaglig för våra husdjur På grund av försurningen så har det mesta av den naturliga kalken försvunnit från våra åkerjordar, därför är det extra viktigt att tillföra kalk i fodergivaren idag och förmodligen ännu viktigare i framtiden. Kombineras gärna med Alg-Börjes Fodertillskott. Foderkalken innehåller förutom kalcium, magnesium och fosfor, en stor mängd olika mineraler och spårämnen. Foderkalken finns i två förpackningsstorlekar 6 kg samt 26 kg. Dosering dagligen Hästar vikt cirka 250 kg en matsked per dag. Hästar vikt cirka 500 kg två matskedar per dag..

Alg-Börjes Fodertillskott 25 kg

Består av den mycket näring och mineralrika Brunalgen knöltång.

image
Fodertillskott 25 kg
Pris 745,00 kr
Vi kan ta hem 9 kg förpackning.
Beskrivning
Alg-Börjes fodertillskott till hästar. Fodertillskottet består av Makroalgen knöltång (Ascophyllum Nodosum) i mjölform, som skördas utanför Island. Knöltången innehåller alla kända former av mineraler och spårämnen, närmare ett tjugotal olika aminosyror samt alla vitaminer, fortfarande i balans. Algernas rikedom på näringsämnen och framförallt att djuren kan tillgodogöra sig dessa ämnen mycket bra, har gjort Alg-Börjes Fodertillskott till ett mycket populärt alternativ till syntetvitaminer och grusmineraler. Fodertillskottet finns i två förpackningsstorlekar: Hink 9 kg samt säck om 25 kg.
Dosering
Hästar som väger cirka 250 kg 50 gr/dag. (0,5 dl)
Hästar som väger cirka 500 kg 100 gr/dag. (1 dl)

Alg-Börjes Algtabletter ASCO

Består av Islänsk Knöltång (Ascophyllum nodosum).

image
Algtabletter ASCO 1000st
Pris 313,00 kr
Vi kan ta hem 500st förpackning.
Beskrivning
Alg-Börjes Algtabletter ASCO består av Knöltång (Ascophyllum nodosum), skördade i det än så länge opåverkade havet utan för Islands nordvästra kust. Knöltången innehåller alla kända former av mineraler och spårämnen, ett tjugotal aminosyror, riklig mängd av omega-3 fetterna, samtliga vitaminer m.m. Fortfarande i naturlig balans som är så viktig för att människokroppen ska kunna tillgodogöra sig dessa ämnen. Knöltången innehåller även dom unika algkolloidera som har förmåga att rena kroppen från tungmetaller. Aktiv ingrediens per tablett = 360 mg Ascophyllum nodosum Förutom alla näringsämnen är Algtabletten ASCO rik på den viktiga joden. Komplettera Algtabletterna med Alg-Börje Kalktabletter eller Corallkalk ökas kroppens förmåga att tillgodogöra sig alla de näringsämnen Algtabletterna innehåller. Personer som lider av överaktiv sköldkörtel bör vara försiktiga med intag av alla produkter som innehåller jod)

MSM Alavis

Svavel behövs vid läkning av skador och förnyelse av celler.
MSM är en beståndsdel i brosk, används vid detox, är en naturlig
antihistamin (mot allergi), använt vid acne och för ett gott humör.

image
MSM Alavis / Ion-Silver
Pris 390,00kr 1kg
Vi kan ta hem 200gr, 500gr förpackning
Beskrivning
MSM är en förkortning för Metyl-Sulfonyl-Metan men kallas också organiskt svavel och är ett kosttillskott som kan användas av alla oavsett ålder, kön eller hälsotillstånd. Svavel behövs vid läkning av skador och förnyelse av celler. MSM-pulver utvinns av den nordamerikanska tallen. Svavel är kroppens åttonde mest förekommande ämne i vikt räknat. Det är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som byggel upp bla. brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler och skelett. Genom att dagligen ge MSM i form av ett fodertillskott, så ser man till att fylla på kroppens reserver av metyl och organsikt svavel. MSM hjälper till att bygga upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin. MSM är också en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner. Blanda gärna i din morgonjuice eller strö på fodret.
Dosering Hästar
Första tio dagarna, 40 gram per dag (2 rågade mått), sedan 20 gram om dagen (i rågat mått) fortsättningsvis. En ponny som är mindre, ger man en något mindre dos. Beräkna ungefär 30 gram(2 mått) under de första tio dagarna, sedan 15 gram (1 mått) om dagen i underhållsdos.
Hundar
Dosen baseras på hundens vikt. Om hunden väger mindre än 10 kg så rekommenderas en dos om 250-500 mg per dag.
 • 10-20 kg blir en dos om 500-750 mg per dag.
 • 20-30 kg ska ha 750-1250 mg per dag.
 • 30-40 kg ska ha 1250-2000 mg per dag.
 • 50 kg och däröver, rekommenderas 2500-3000 mg per dag.
Människa
MSM fungerar även på människor. (2-4 gram per dag är en normal dos)

Carrageen

Slemlösande rödalg som sätts in som en kur vid behov.

image
Carrageen 1 kg
Pris 383,00 kr
Vi kan ta hem 2kg, 4kg förpackning.
Beskrivning
Slemlösande rödalg till hästar. Sätts in som en kur vid behov. Rödalgen består av 80 procent geléartad substans som utvinns genom kokning. Rödalgen carrageen med sina fantastiska egenskaper (som även bekräftats av forskare på senare år), har varit ett viktigt tillskott för hästar och andra husdjur under många decennier. Liksom knöltången tar även carrageen upp alla mineraler, vitaminer och hela skalan av spårämnen ur havet. Normalt ges carrageenet fyra till sex veckor, därefter övergår de flesta till Alg- Börjes Fodertillskott.

Carrageen
 • 1 kg carrageen räcker ca 2 veckor till en häst på cirka 500 kg.
 • 2 kg carrageen räcker ca 4 veckor till en häst på cirka 500 kg.
 • 4 kg carrageen räcker ca 8 veckor till en häst på cirka 500 kg.
Dosering
 • Hästar vikt cirka 250 kg 0,5 liter gelé morgon och kväll.
 • Hästar vikt cirka 500 kg 1 liter gelé morgon och kväll .

Börja första dagen med 1 till 2 dl morgon och kväll, då hinner hästen vänja sig med smaken. Öka därefter successivt upp till den slutliga doseringen enligt ovan. Gelén blandas med ordinarie kraftfodergiva. Recept och doseringsanvisning finner du på och i förpackningen.

Alg-Börjes Hund & Katt tillskott

Används idag med framgång till tjänstehundar, slädhundar,
brukshundar samt av ett stort antal kennlar och privata
hund och kattägare som vill ha friska och starka djur.

image
Hund & Katt tillskott
Pris 112,00 kr - 800 gr
Pris 222,00 kr - 2 kg
Pris 364,00 kr - 4 kg
Pris 662,00 kr - 9 kg
Beskrivning
Alg-Börjes Hund & Katt tillskott består av Isländsk knöltång (Ascophyllum nodosum) förstärkt med kalkalgen Lithotamnion och magnesium. Dålig pimentering, pälsproblem med klåda och eksem m.m kan i de flesta fall ses som rena bristsymtom. Alg-Börjes Hund & Katt tillskott verkar genom att täcka upp dessa brister. När du ger tillskottet så kommer även havsalgerna alöginater att rena kroppen från oönskade tungmetaller Tillskottet är i grov mjölform och strös på fodret. Finns i förpackningsstorlekarna 800 gr, 2 kg, 4 kg samt 9 kg. Till en hund som väger 20 kg går det åt ca 4 kg på ett år.

maxiDoc

kan rädda ditt liv vid en nödsituation, både i Sverige och internationellt.

image
Familjepaket 4 USB patientjournal
Vårt pris 2502,00 kr, rekommenderad pris 995,00 kr st.
Du spara 1478,00 kr
Beskrivning
Systemet medför tillgänglighet till sjukdomshistorik och medicinering för den enskilde individen, i form av integritetsskyddad information; men framförallt lättillgänglig akutinformation för andra vid en nödsituation. Systemet fungerar internationellt genom att menyer och medicinsk information översätts till motsvarande medicintermer på önskat språk. Detta med en enkel knapptryckning med användarvänligt utformat med språkmeny i form av flaggor för förenkling och visuell referens.

Om bäraren av USB-enheten har svårt att förmedla sig i en akutsituation, på grund av skada, sjukdom eller handikapp, chock eller rent av är medvetslös, kan maxiDoc bidra med livsviktig information. Redan ombord på ambulans eller direkt vid det akuta omhändertagandet på sjukhus kan personal erhålla information om allergier, pågående medicinering, blodgrupp, funktionshinder med mera. Den akuta information som visas avgörs av patienten själv, mer ingående information är lösenordsskyddad som led i ett antal säkerhetfunktioner.

Patientsäkerhet
 • Du äger din patientjournal.
 • Information är lösenordsskyddad
 • Lättillgänglig akutinformation
 • Databas design för flertalet olika språk.
 • Drop Down funktion
 • Du kan använda maxiDoc världen över.
 • Läs mer här