Våra Hästar

Painthästarna härstammar urspungligen - liksom Quarterhästen - från de första hästarna som spanjorerna
tog med sig till Amerika på 1400-talet. Senare korsades dessa hästar och resultatet
blev en kompakt och välmusklad häst som var oerhört snabb på korta distanser.
Förr användes Painthästarna huvudsakligen till rancharbete men idag används dom mest inom
westernridning på galoppbanorna men också i hoppning, dressyr och körning.
När ett paintföl föds utan vita tecken eller med för lite tecken blir den en Solid Paint.
Painthästar och Quarterhästar är samma ras.

SKIPPY

image

SKIPPY är en äldre ärevördig dam på 20 år. Hon kommer ursprungligen från Tyskland, född i USA . Hon är mamma till de flesta hästarna här och hon ställer upp som barnvakt även till andras föl. Hon är mycket vänlig och förstående och kommer gärna fram och pratar.

SUNNY

image

SUNNY är en Solid Paint och född på gården. Skippy är hans mamma . HE IS THE COOL ONE. Tar väl hand om alla nybörjare. Han har inte bråttom och är mycket avslappnad. Han tycker livet är en lång semester. Desuton är han expert på att knyta upp knutar. Tillsammans med sin bror Lucky är han oslagbar på att försvinna ner till hagen igen

PEANUT

image

PEANUT är ett litet reiningsto som kom till oss från Tyskland som 4-åring för många år sedan. Hon var mager som en skrika och oinriden, flock bunden och ville inte vara själv i stallet. Hon är den som varit ute på tävlingsbanorna mest och plockat hem en hel del priser. Hon är ett mycket klokt och förståndigt sto som har varit med om en hel del i livet

BLACK NIGHTWARRIOR

image

NIGHTY är vår stolta avelshingst som är full av bus och leklust och älskar dessutom att bli kliad och borstad.

MOONLIGHT

image

MOONLIGHT föddes 2015 och är efter vårt sto Peanut. Han är helbror till vår hingst Black Nightwarrior. Nighty tycker han är en snorunge och skulle gärna sätta tänderna i rumpan på honom. Moonlight har mycket spring i benen, är väldigt social och intresserad av alla som kommer till oss och gillar när det händer saker.

SILKESSVARTEN

image

SILKIE är en korsningsponny av Irish cob och kallblodstravare. Han är mycket trevlig att rida med en mjuk underbar galopp men kräver en mer erfaren ryttare då han har ett starkt psyke och mycket bestämda åsikter om vad han vill eller inte vill göra. En väldigt social grabb som gärna vill ha all uppmärksamhet själv och bli kliad och borstad.

ARADIS

image

ARADIS är en islandshäst som varit hos oss på foder i flera år. En mycket bestämd Lady som vet vad hon vill och är alldeles för smart för sitt eget bästa. Hon älskar mat och är väldigt rädd för att gå ner i vikt. Hon tycker inte om ridbanan, utan föredrar att galoppera i skogen.

JAMJAM

image

JAMJAM kom till oss våren 2015 och har nu blivit Salängs lilla maskot. Han är en 8 år gammal Shettispojke som är gudasnäll och bara gör allt man ber om. Vi håller på och körtränar honom och förhoppningsvis ska han kunna gå med på turer i skogen också.

KURIR

image

KURIR är våran Nordis som har bott hos oss som inackorderings- och foderhäst sen han var ett litet hingstföl. I jan 2016 köpte vi honom och han är nu en Saläng häst. Han älskar att jobba i skogen och dra stock men kommer även att fungera på turridningen och som körhäst. En snäll och vänlig själ som vill alla väl men blir lite otålig ibland.

ZOEGA

image

ZOEGA är vårt Arabsto. Hon kom till oss som ett-åring. Hon är en känslig dam som inte tycker om att bli blöt om hovarna även om hon får stå ut med det i vårt klimat. Hon är inte lika smutsig som de andra och hon har mycket personliga idèer om vad hon behöver göra och inte göra

WHICHITA

WHICHITA är en brun och vit painttjej som ännu inte gått klart i skolan. Hon vill gärna vara till lags men klarar inte en osäker ryttare då hon själv blir förvirrad. Annars underbar, lyhörd och mjuk att rida.
Mycket feminin.

LUCKY

image

LUCKY är en paint som också varit hos oss sen föl. Nu är han en stor och välmusklad pojke som är mycket social. Han är snäll och väldigt barnslig. Älskar att pilla med knutar och putta ner sadlar. Han tycker om att galoppera, gärna fort om han får.

Våra Föl


image

NIGHTY som föl

image

MOONLIGHT som föl

image

WHICHITA 3 månader

image

SUNNY 1 vecka