Kurser

Vi har flera olika kurser, allt ifrån introduktionskurser till privatlektioner.
I mån av tid och intresse anordnar vi kurser i hovvård, grundläggande
horsemanship, rundcorall träning och även ridläger sommartid.
För att bli uppdaterad angående kurser och aktiviteter
gilla oss på facebook eller gå med i våran blogg.

Hovvård

image
Hovvårdskurs enligt SANHCP helgkurs LÖ/SÖ
Information om kurstider och priser
erhåller du genom att Gilla vår Facebooksida.

Hovvårdskurs enligt SANHCP
med Ove Lind som kursledare.

Lastträning

image
Lastträning pris från 400,00 kr
Mer information
ring Christina 070 75 633 75.

Målet med kursen är att du ska kunna lasta din häst i lugn och ro på ett säkert sätt. Teorin ger dig nya referensramar för hur hästen fungerar av naturen och hur man lägger upp träningen för unghästen som ska lära sig att åka transport. Din häst kanske har andra idèer och vill inte åka någonstans när du står på gårdsplan och försöker lasta.

Säker Häst träning

image
Säker häst träning helgkurs LÖ/SÖ
Information om kurstider och priser
erhåller du genom att Gilla vår Facebooksida.

Vi tränar hästarna i olika situationer, både från marken och uppsuttet, för att få trygga och säkra hästar. Vi utgår ifrån hästens naturliga beteende och med hjälp av olika steg och moment får vi hästen att lita på oss och bygga upp tillit och förtroende genom en bättre kommunikation. Genom att förstå hästens beteende kan vi samarbeta med hästen och få en positiv och villig häst. En säker häst är dessutom grunden till allt fortsatt arbete.

Rundcorall träning

image
Rundcorall träning med egen häst pris från 400,00 kr
Mer information
ring Christina 070 75 633 75

Du får lära dig att arbeta med din häst på ett nytt sätt för bättre kommunikation. Du tränar din förmåga att läsa och tolka hästens signaler och lär dig att kommunicera på hästens eget språk. Det gör hästen intresserad av dig, den blir uppmärksam, harmonisk och trygg En häst tänker alltid som en häst och vårt mänskliga beteende kan många gånger te sig helt obegripligt och inkonsekvent i deras ögon. Ofta är det vår egen attityd som försvårar kommunikationen, hästen läser av oss och speglar vårt eget beteende. Arbeta aldrig med en häst om du är på dåligt humör eller trött.

Renoverings kurser

image

Vår grundkurs i byggnadsvård & renovering lär dig att varsamt ta hand om hus och trägolv på ett ekologiskt och hållbart sätt. Du får återanvända istället för att köpa nytt och planera för att hålla nere kostnaderna genom att t ex köpa material från rivningshus. Du får också lära dig gamla tekniker och konstruktioner. Besök gärna vår webbsida Saläng Trä .

  • Lär dig lägga trä-golv & golvvård
  • Lär dig slipa golv
  • Lär dig renovera tak
  • Lär dig lägga Laminat & Klickparkett